YKS Rusça Kursu Ankara

Biz Sizi Arayalım!

Ankara YKS Rusça Kursları

Gerek ticari gerekse kültürel gelişmeler ile birlikte RUSÇA önem kazandı.YKS RUSÇA KURSU

TESTLERDE RUSÇA OLACAK

Yükseköğretim Kuruluna göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yabancı dil oturumunda, İngilizce, Almanca, Fransızca testleri yanı sıra, Arapça ve Rusça testlerinin de yer alacağı duyuruldu.

YKS’nin ilk oturumu olan TYT ve ikinci oturum olan AYT’nin test ağırlıkları belli oldu. Buna göre TYT’de Türkçe ve matematik yüzde 33; sosyal ve fen bilimlerinin ağırlığı ise yüzde 17 olarak belirlendi. Ayrıca yabancı dilde yapılan ek güncellemeler ile İngilizce, Almanca ve Fransızca’ya ek olarak Arapça ile Rusça’da geldi.

Yükseköğretim Kurulu ‘YKS ile ilgili sıkça sorulan sorular’ kısmını güncelledi. YKS’nin ikinci oturumuna Alan Yeterlilik Testi (AYT) adı verildi. Cevaplanan yeni sorularla, TYT ve ikinci oturum olan (AYT) testlerinin ağırlıkları da belli olmuş oldu.

Temel Yeterlilik Testi (TYT) Türkçe ve matematik oranı yüzde 33; sosyal ve fen bilimlerinin oranı ise yüzde 17 oldu. Ayrıca Sözel, Eşit Ağırlık, Sayısal ve DİL puan türlerinde testlerin ağırlıkları kesin olarak belirlendi. Puan türlerine göre ağırlıklar şöyle açıklandı:

SÖZEL: Bu puan türüyle yerleşilebilen lisans programları ‘soru sayıları ile ilişkili’ olarak, TYT’de Türkçe ile matematik testinin ağırlığı yüzde 13 olarak belirlendi. Sosyal bilimler ile fen bilimleri testinin ağırlığı yüzde 7 olarak belirlendi. TYT’nin yerleştirme puanına katkısı yüzde 40 oldu. İkinci oturumda ise Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 ile Sosyal Bilimler-2 testinin ağırlığı yüzde 30 olarak belirlendi. AYT’nin yerleştirme puanına katkısı yüzde 60 olarak belirlendi.

EŞİT AĞIRLIK: Bu puan türü ile yerleşilebilen lisans programları için daha önce açıklandığı üzere ‘soru sayısıyla ilişkili’ olarak, TYT’de Türkçe ile temel matematik testinin ağırlığı yüzde 13 olarak belirlenirken; sosyal Bilimler ile fen bilimleri testinin ağırlığı yüzde 7 oldu. TYT’nin yerleştirme puanına katkısı yüzde 40; AYT’de Matematik testinin ağırlığı yüzde 30, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 testinin ağırlığı yüzde 30 olurken, AYT’nin yerleştirme puanına katkısı yüzde 60 oldu.

DİL: Bu puan türüyle yerleşilebilen lisans programlarında daha önce açıklandığı gibi ‘soru sayısıyla ilişkili’ olarak, TYT’de Türkçe ile temel matematik testinin ağırlığı yüzde 13 olarak belirlenirken; sosyal Bilimler ile fen bilimleri testinin ağırlığı yüzde 7 oldu, TYT’nin yerleştirme puanına katkısı yüzde 40 olurken; Yabancı Dil oturumunda ise Yabancı Dil testinin ağırlığı yüzde 60 olarak belirlendi.

BAŞARI SIRASI ŞARTI AYNI KALDI
Önceki yıllarda belirlenen en düşük başarı sırası şartlarında bu yıl bir değişikliğe gidilmemesine karar verildi. Vakıf üniversiteleri, ilgili programlar için belirlenen en düşük başarı sırası şartının daha üzerinde bir başarı sırası şartı belirleyebilecek.

Tıp programlarında Sayısal puanı türünde başarı sırası 40 binlerde olurken,
Hukuk programlarında Eşit Ağırlık puanı türünde başarı sırası 150 binler,
Mühendislik programlarında Sayısal puanı türünde başarı sırası 240 binlerde,
Mimarlık programlarında Sayısal puan türünde başarı sırası ortalama 200 bin,
Öğretmenlik programlarında başarı sırası 240 binlerde oldu.

BAŞARI SIRALAMASINDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMEDİ
YÖK‘ten yapılan açıklamada başarı sıralamasıyla ilgili şu ifadelere geçti:
“Başarı sıralaması şartında, başarı sıralaması aranacak programlara yeni programlar eklenmemesine karar verildi. Başarı sıralamasıyla ilgili simülasyon çalışmaları yapıldı. Bununla birlikte, YKS’nin ilk defa uygulanacağı da dikkate alınarak bu sene için başarı sıralamalarında değişikliğe gidilmemesine karar verildi.”

Call Now Button