Almanca sayılar. Yeni bir dil öğrenmek kuşkusuz insanlara bir çok faydalar sağlamaktadır. Öğrenilen her yeni dil farklı bir kültüre adım anlamına gelmektedir. Almanca günümüz toplumunda oldukça değerli bir dildir. Bu değerli dile hakim olmak ise kişilerin faydasına bir gelişme olarak görülmektedir. Lisanların öğrenme aşamalarında bazı temel konulara hemen hakim olmak mümkündür.
Almanca sayılar kişilerin çok kısa bir süre içerisinde hakimiyet kurabilecekleri konular arasında yer almaktadır. Almanca dili öğrenmek insanlara zor bir süreç gibi gelebilir fakat Almanca kursları ve bu gibi Almanca sayılar kaynaklarının varlığı insanların biraz daha dili öğrenme konusunda rahatlamalarına neden olabilmektedir.
Almanca sayıların temel yapısının öğrenilmesinden sonra tabiri caizse örenim süreci çorap söküğü gibi gelebilmektedir.
Almanca sayıları öğrenmek, sayılar ile alakalı diğer konuların daha faydalı benimsenmesi için oldukça önemlidir. Örneğin; saatlerin veya soru cümlelerinde yer alan sayıların telaffuzunun öğrenilmesi bu konunun iyi idrak edilmesi ile doğrudan bağlantılıdır.
Almanca sayıların öğrenilmesi nispeten daha kolaydır. Sayıların öğrenilmesinde ki en büyük sorun olarak ezber yapılmasının gerekliliği gösterilebilir. Fakat bu ezber durumu sizi fazla korkutmasın çünkü ortalama yirmi sayının ezberlenmesi ve öğrenilmesi sonucunda, tüm sayıların okunuşlarına ve yazımlarına kısa sürede hakim olabilirsiniz.
Almanca 100 e Kadar Sayılar
- 1: eins
- 2: zwei
- 3: drei
- 4: vier
- 5: fünf
- 6: sechs
- 7: sieben
- 8: acht
- 9: neun
- 10: zehn
- 11: elf
- 12: zwölf
- 13: dreizehn
- 14: vierzehn
- 15: fünfzehn
- 16: sechzehn
- 17: siebzehn
- 18: achtzehn
- 19: neunzehn
- 20: zwanzig
Yukarıda dikkatli incelendiğinde özellikle oniki ve yirmi arasında bulunan sayıların belirli bir düzende yazıldığını görebilirsiniz. Bu düzen yirmiden sonra da devam etmektedir.
Belirttiğimiz üzere Almanca sayılar çok karmaşık olmayıp, sadece biraz ezber ile oldukça kolay öğrenilebilir bir haldedir.
Almanca 100 e kadar sayılar yukarıda bulunan ilk yirmi sayının ezberi ve öğrenimi sonucunda çok rahat hakim olunacak bir konudur. Dilerseniz ilk yirmiden sonra sayıların nasıl devam ettiğine bakalım.
- 20: zwanzig
- 21: einundzwanzig
- 22: zweiundzwanzig
- 23: dreiundzwanzig
- 24: vierundzwanzig
- 25: fϋnfundzwanzig
- 26: sechsundzwanzig
- 27: siebenundzwanzig
- 28: achtundzwanzig
- 29: neunundzwanzig
- 30: dreißig
- 31: einunddreißig
- 32: zweiunddreißig
- 33: dreiunddreißig
- 34: vierunddreißig
- 35: fϋnfunddreißig
- 36: sechsunddreißig
- 37: siebenunddreißig
- 38: achtunddreißig
- 39: neununddreißig
- 40: vierzig
Almanca sayıların yirmiden sonra da gördüğünüz üzere anlaşılması çok da zor değil. Belirli bir düzen sayıların geri kalanında da devam etmekte. Her onda sayıların devamının değişim gösterdiğini görmüşsünüzdür.
Yani 20 sayısı “zwanzig” olarak belirtildiği için, 21 sayısı da bu kurala uygun olarak “einundzwanzig” olarak yazılıyor. Bu durum 30 sayısının “dreißig” olarak telaffuzundan ötürü 31 sayısınında “einunddreißig” olarak yazılmasına neden oluyor.
- 40: vierzig
- 41: einundvierzig
- 42: zweiundvierzig
- 43: dreiundvierzig
- 44: vierundvierzig
- 45: fϋnfundvierzig
- 46: sechsundvierzig
- 47: siebenundvierzig
- 48: achtundvierzig
- 49: neunundvierzig
- 50: fϋnfzig
- 51: einundfϋnfzig
- 52: zweiundfϋnfzig
- 53: dreiundfϋnfzig
- 54: vierundfϋnfzig
- 55: fϋnfundfϋnfzig
- 56: sechsundfϋnfzig
- 57: siebenundfϋnfzig
- 58: achtundfϋnfzig
- 59: neunundfϋnfzig
- 60: sechzig
- 61: einundsechzig
- 62: zweiundsechzig
- 63: dreiundsechzig
- 64: vierundsechzig
- 65: fϋnfundsechzig
- 66: sechsundsechzig
- 67: siebenundsechzig
- 68: achtundsechzig
- 69: neunundsechzig
- 70: siebzig
- 71: einundsiebzig
- 72: zweiundsiebzig
- 73: dreiundsiebzig
- 74: vierundsiebzig
- 75: fϋnfundsiebzig
- 76: sechsundsiebzig
- 77: siebenundsiebzig
- 78: achtundsiebzig
- 79: neunundsiebzig
- 80: achtzig
- 81: einundachtzig
- 82: zweiundachtzig
- 83: dreiundachtzig
- 84: vierundachtzig
- 85: fϋnfundachtzig
- 86: sechsundachtzig
- 87: siebenundachtzig
- 88: achtundachtzig
- 89: neunundachtzig
- 90: neunzig
- 91: einundneunzig
- 92: zweiundneunzig
- 93: dreiundneunzig
- 94: vierundneunzig
- 95: fϋnfundneunzig
- 96: sechsundneunzig
- 97: siebenundneunzig
- 98: achtundneunzig
- 99: neunundneunzig
- 100: hundert
İlginizi çekebilir; Almanca Alfabe
Almanca 3 Basamaklı Sayılar
Bazı kişilerin kafası tamda 3 basamaklı sayılarda oldukça fazla karışmaktadır. Sayıların basamaklarının artmasından mıdır bilinmez kişiler 2 basamaklı sayılara göre 3 basamaklı sayıların daha zor öğrenileceğini düşünüyorlar.
Belki de ilk etapta 3 basamaklı sayılara ihtiyaçlarının çok olmayacağını düşünerek Almanca 3 basamaklı sayılar onların ilgisini çekmiyor. Tabi bu durum kişiden kişiye değişebilir. Ama unutmamak gerekir ki Almanca sayılar konusunun içerisinde 3 basamaklı sayılarda vardır.
Aşağıda, Almanca 3 basamaklı sayılara dair örnekleri bulabilirsiniz. İncelediğiniz de iki basamaklı olanlardan çok farklı olmadıklarını görebilirsiniz.
- 101: (ein)hundert(und)eins
- 110: (ein)hundert(und)zehn
- 111: (ein)hundert(und)elf
- 121: (ein)hundert(und)einundzwanzig
- 200: zweihundert
- 300: dreihundert
Almanca Sıra Sayıları
Almanca sıra sayıları en az sayıların kendileri kadar önemli bir konudur. Sayıların ezberlenmesi tek başına yeterli olan bir durum değildir. Almanca Sayıların kullanımlarının bilinmesi oldukça mühim bir konudur.
Sayıların öğrenilmesinden sonra, kullanım alanlarına göre sayıların gösterdikleri değişikliklerin iyi bilinmesi gerekiyor.
Almanca sıra sayıları, normal sayılarda olduğu gibi bir kural dahilinde devam etmektedir. Bir kaç istisna durum dışında aynı ekleri aynı şekilde aldıklarını söyleyebiliriz. Bu sayıların 20 ye kadar -te eki aldığı, 20 den sonra ise -ste eki aldığı görülmektedir.
Sıra sayıları birden fazla olan olay, kişi vb lerin sıralamasının belirlenmesinde kullanılır. Örneğin üçüncü arabam, beşinci sıra gibi. Kurallara uygun olarak bu sayıları tamamlamak amacı ile kelimelere ihtiyaç duyulabilir.
- 1.erste
- 2.zweite
- 3.dritte
- 10.zehnte
- 11.elfte
- 15.fünfzehnte
- 19.neunzehnte
- 20.zwanzigste
- 21.einundzwanzigste
Almanca Sıralama Sayıları
Almanca sıralama sayıları yukarıda örneklerde olduğu gayet belirli bir düzen içerisinde devam etmektedir. Sıralama sayıları, Almanca sayılar dersinin vazgeçilmez bir konusudur.
Sayılar ile ilgili en çok kullanılan yapılardan olan sıralama sayıları kişilerin dil öğrenimine oldukça önemli katkılar sağlamaktadır. Sıralama sayılarının öğrenilmesi günlük hayatta iletişim kurmak için oldukça önemlidir.
Yukarıda sıralama sayılarına, cümle içerisinde ek olarak tamamlayıcı ve niteleyici kelimeler eklenebildiğini söylemiştik örnek olarak;
der fünfte Mann beşinci adam
die fünfte Frau beşinci kadın
das fünfte Kind beşinci çocuk
Almanca Sayılar Sesli
Bir konunun yeteri kadar öğrenilebilmesi için tekrarın oldukça önemli olduğunu unutmamakta fayda vardır. Konunun kalıcı şekilde öğrenilmesi için tekrarın son derece gerekli olduğunu unutmayın. Peki tekrar yaparken nelere dikkat edilmelidir?
Almanca sayılar özelinde konuşacak olursak, sayıların ezberlenmesi için gördüğünüz her rakamın Almancasını düşünmeniz ve tekrar etmeniz oldukça faydalı olacaktır.
Ayrıca uygun olduğunuz zamanlarda kendi kendinize sesinizi duyacağınız bir biçimde tekrar yapmanız çok da faydalı bir çalışma olacaktır. Almanca sayılar sesli olarak tekrar edildiğinde hem kulak aşinalığınıza hem de telaffuzunuza katkı sağlayacaktır.
Çağrı Yabancı Dil Okulu Almanca eğitimlerimize katılmak için bizlere ulaşabilirsiniz.
Almanca Sayıların Matematik Konusundaki Karşılıkları Nedir?
Almanca sayılar, matematiksel ifadelerde ve genel olarak günlük yaşamda önemli bir rol oynar. Almanca sayıların matematikteki karşılıkları, temel matematik işlemlerini anlamak için önemlidir. İşte Almanca sayıların matematik konusundaki temel karşılıkları:
- Sıfır (Null): Matematikte sıfır, hiçlik veya yokluk durumunu temsil eder. Almanca’ da sıfır ifadesi “Null” olarak adlandırılır.
- Bir (Eins): Matematikte temel birim olan bir sayısı Almanca’da “Eins” olarak adlandırılır. Bir, matematikte başlangıç noktasıdır.
- İki (Zwei): İki, çift sayıları temsil eder ve Almanca’da “Zwei” olarak ifade edilir.
- Üç (Drei): Üç, matematikte ardışık bir sayıdır ve Almanca’da “Drei” olarak adlandırılır.
- Dört (Vier): Dört, genellikle dört temel matematik işlemi arasında kullanılır ve Almanca’da “Vier” olarak ifade edilir.
- Beş (Fünf): Beş, matematikte yarım onluk sistemdeki temel bir sayıdır ve Almanca’da “Fünf” olarak adlandırılır.
- On (Zehn): On, onluk sistemdeki ilk çift sayıdır ve Almanca’da “Zehn” olarak ifade edilir.
Almanca sayıların matematikteki kullanımı, temel matematik işlemlerinden ileri düzey konseptlere kadar geniş bir yelpazede yer alır. Bu nedenle, Almanca sayıların matematikteki karşılıklarını anlamak, dil bilgisini geliştirmenin yanı sıra matematik becerilerini de güçlendirebilir.
Almanca Sayma Sayıları
Almanca, dünya üzerinde en çok konuşulan dillerden biridir ve sayıları ifade etmek de günlük yaşantının önemli bir parçasıdır. Bu dilde sayıları öğrenmek, Almanca konuşulan ortamlarda iletişim kurabilmek adına temel bir beceridir. Bu makalede, Almanca sayma sayılarına dair temel bilgileri bulacaksınız.
Temel Rakamlar:
Almanca sayma sayıları, hem günlük konuşma hem de matematiksel ifadelerde kullanılır. İlk on rakam şu şekildedir:
- Eins
- Zwei
- Drei
- Vier
- Fünf
- Sechs
- Sieben
- Acht
- Neun
- Zehn
Onluk ve Yüzlük Sayılar:
Sayma sayıları Almanca’ da onluk sistemde ifade edilir. Örneğin, “zwanzig” yirmi, “dreißig” otuz ve “vierzig” kırk gibi. Yüzleri ifade etmek için ise “hundert” kelimesi kullanılır. Örneğin, “einhundert” yüz, “zweihundert” iki yüz şeklinde ifade edilir.
Almanca | Türkçe |
---|---|
Zehn | On |
Zwanzig | Yirmi |
Dreißig | Otuz |
Vierzig | Kırk |
Fünfzig | Elli |
Sechzig | Altmış |
Siebzig | Yetmiş |
Achtzig | Seksen |
Neunzig | Doksan |
Hundert | Yüz |
Tausend | Bin |
Millionen | Milyon |
Milliarden | Milyar |
Yüz ve Katları
Almanca | Türkçe |
---|---|
Hundert | Yüz |
Tausend | Bin |
Million | Milyon |
Milliarde | Milyar |
Billion | Trilyon |
Billiarde | Trilyar |
Trillion | Katrilyon |
Trilliarde | Katrilyar |
Quadrillion | Kentilyon |
Quadrilliarde | Kentilyar |
Quintillion | Sekstilyon |
Quintilliarde | Sekstilyar |
Sextillion | Septilyon |
Sextilliarde | Septilyar |
Septillion | Oktilyon |
Septilliarde | Oktilyar |
Oktillion | Nonilyon |
Oktilliarde | Nonilyar |
Nonillion | Dekilyon |
Nonilliarde | Dekilyar |
Binlik ve Üstü Sayılar:
Binleri ifade etmek için “tausend” kelimesi kullanılır. Örneğin, “eintausend” bin, “zweitausend” iki bin şeklinde kullanılır. Büyük sayıları ifade ederken, binleri, milyonları ve milyarları birleştirerek sayıları oluşturabilirsiniz.
Ondalık Sayılar:
Almanca’ da ondalık sayıları ifade etmek için virgül kullanılır, fakat Amerikan İngilizcesi’ nde olduğu gibi nokta kullanılmaz. Örneğin, “drei Komma fünf” üç virgül beş (3,5) anlamına gelir.
Sayıları Kullanımı:
Almanca sayıları, günlük yaşantıda alışveriş, zaman ifadesi, miktar belirtme gibi birçok durumda kullanılır. Alman dilini öğrenenler için sayıları bilmek, iletişim becerilerini geliştirmek adına oldukça önemlidir.
Sonuç olarak, Almanca sayma sayıları dilin temel yapı taşlarından biridir ve günlük yaşantıda sıkça karşılaşılan bir konudur. Bu sayıları öğrenmek, dil becerilerinizi geliştirmenin yanı sıra Alman kültürüne daha yakından bakmanızı sağlayacaktır. Dil öğrenme sürecinde bu temel bilgilerle başlayarak, zamanla daha karmaşık yapıları öğrenmek de mümkündür.
Almanca Sayılar ve Okunuşu
Almanca | Sayı | Okunuşu |
---|---|---|
Eins | 1 | Ayns |
Zwei | 2 | Tsvay |
Drei | 3 | Dray |
Vier | 4 | Feer |
Fünf | 5 | Fuenf |
Sechs | 6 | Zeks |
Sieben | 7 | Zeeben |
Acht | 8 | Akht |
Neun | 9 | Noin |
Zehn | 10 | Tsen |
Elf | 11 | Elf |
Zwölf | 12 | Tsvelf |
Dreizehn | 13 | Dray-tsayn |
Vierzehn | 14 | Feer-tsayn |
Fünfzehn | 15 | Fuenf-tsayn |
Sechzehn | 16 | Zeks-tsayn |
Siebzehn | 17 | Zeeb-tsayn |
Achtzehn | 18 | Akht-tsayn |
Neunzehn | 19 | Noin-tsayn |
Zwanzig | 20 | Tsvantsig |
Einundzwanzig | 21 | Aynoontsvantsig |
Zweiundzwanzig | 22 | Tsvay-oontsvantsig |
Dreiundzwanzig | 23 | Dray-oontsvantsig |
Vierundzwanzig | 24 | Feer-oontsvantsig |
Fünfundzwanzig | 25 | Fuenf-oontsvantsig |
Sechsundzwanzig | 26 | Zeks-oontsvantsig |
Siebenundzwanzig | 27 | Zeeb-oontsvantsig |
Achtundzwanzig | 28 | Akht-oontsvantsig |
Neunundzwanzig | 29 | Noin-oontsvantsig |
Dreißig | 30 | Dray-sig |
Einunddreißig | 31 | Aynoontdray-sig |
Zweiunddreißig | 32 | Tsvay-oontdray-sig |
Dreiunddreißig | 33 | Dray-oontdray-sig |
Vierunddreißig | 34 | Feer-oontdray-sig |
Fünfunddreißig | 35 | Fuenf-oontdray-sig |
Sechsunddreißig | 36 | Zeks-oontdray-sig |
Siebenunddreißig | 37 | Zeeb-oontdray-sig |
Achtunddreißig | 38 | Akht-oontdray-sig |
Neununddreißig | 39 | Noin-oontdray-sig |
Vierzig | 40 | Feer-tsik |
Fünfzig | 50 | Fuenf-tsik |
Sechzig | 60 | Zeks-tsik |
Siebzig | 70 | Zeeb-tsik |
Achtzig | 80 | Akht-tsik |
Neunzig | 90 | Noin-tsik |
Hundert | 100 | Hoondert |
Sıkça Sorulan Sorular
Almanca Sıra Sayılar
“Almanca sıra sayıları, 1’den 10’a kadar şu şekildedir: Eins, Zwei, Drei, Vier, Fünf, Sechs, Sieben, Acht, Neun, Zehn.”
Almanca Sayılar Nasıl Yazılır?
“Almanca sayıları yazarken dikkat edilmesi gereken temel kurallar şunlardır: Birleşik yazılır (örneğin, zwanzig), büyük harfle başlar (örneğin, Dreißig), ve sayıların sıralı bir şekilde birleşik yazımına özen gösterilir.”
Almanca 18 Nasıl Denir?
“Almanca’da 18, ‘Achtzehn’ olarak söylenir ve yazılır. Sayıların birleşik yazımına dikkat edilerek, Alman dilbilgisine uygun şekilde kullanılır.”
İsimsiz
Bence güzel
İrem
Mükemmel
ALİ
ÇOK İYİ
Arda
Elinize sağlık çok güzel olmuş
ibrahim
çok işime yaradı sağolun
hacker
okunuşları verseydiniz çok daha işime yarardı
antalya beldiyesi
çok güzel
Nazlı
Çok güzel ya almanca sayılar zor değilmiş aslında biraz çaba lazım okadar
kağan
Türk genci zekidir…(M.K.A.)
kağan
ezberleme……………….. (((((anla)))))…………………..
Yasu bauram
almanca dersinde arkada açtım bakıyom eyvallah
Ege
Çok yararlı oldu teşekkürler
Melo
HARİKA ALMANCA ÖDEVİMDE COK İŞİME YARADI
Rinsa
Iyi
Rinsa
Cok guzelmisime yerzdi
Burcu
Bayıldım tek kelimeyle muhteşem işime çok yaradı
okul delisi
allah razi olsun kanks
Arşin nisa
Çko güzel sağolun bAyıldım
Arşin nisa
Çko güzel ödevimde işe yaradı
Bane
Teşekkürler ödevim için çok yardımı oldu.Başarılı bir site.☢
Hint aşığı
Çok başarılı bir çalışma Almanca sayıları ezberledim bile elinize emeğinize sağlık
tatakaepowerı
çok teşekkür ederim ödevim vardı yeyy
mete
örencilere yardımı bulunur okunlarını verin ben ce çok güzel 10/9.5
MAVİ KEDİ
EFSANE OLMUŞŞŞŞŞŞ
Mehmet
Güzel olmuş çok iyi
Dilay
Çok iyi teşekkürler
Dilay
Çok iyi
yagmur
çok iyi bence zaten 12′ ye kadar bilsek gerisi baya kolay kafadan da yapılabilir.